Průvodce krmivem pro psy

Pro většinu z nás je pes nepostradatelným členem rodiny a nejlepším přítelem zároveň, proto pro něj chceme to nejlepší i v oblasti krmení a výživy. Ale jak se v tom všem vyznat, když na trhu je tolik různých krmiv? A co znamenají pojmy jako holistické nebo hypoalergenní krmivo? V dnešním článku si zkusíme udělat jasno v těchto základních pojmech, které se týkají právě krmení našich čtyřnohých miláčků. 

hypoalergenni-krmivo (1)

Holistické krmivo

Slovo holistický znamená celostní, proto tímto názvem označujeme krmivo, které je nutričně vyvážené, pejskovi dodává základní živiny a ještě něco navíc, co zajistí zdravý a spokojený život psa.

Holistická krmiva jsou založena na přirozených surovinách, které se v jídelníčku psů vyskytují už od nepaměti a díky svému zdravému složení snižují riziko onemocnění a působí blahodárně na zdravotní stav psa

Krmivo lisované za studena

Jak už název vypovídá, jedná se o krmivo lisované při nízkých teplotách (okolo 60°C). Díky šetrným teplotám jde o proces, při kterém je zachována maximální možná biologická hodnota surovin, ale suroviny jsou tepelně zpracovány, aby neobsahovaly škodlivé patogeny.

Minerály a vitamíny tak nejsou znehodnoceny vařením při vysokých teplotách, ale jsou naopak zachovány a pejsek je může ve stravě přijmout. Mezi suroviny, které se často k výrobě využívají patří například rýže, kuřecí a krůtí maso nebo rybí maso, zelenina

Jaké jsou výhody granulí lisovaných za studena Mister Mix Dog?

  • Jsou lehce stravitelné.
  • Psa nenadýmají.
  • V žaludku nebobtnají.
  • Všechny vstupní ingredience jsou vařeny samostatně, přičemž je brán ohled na dobu vaření  každé jednotlivé suroviny.
  • Vysoká výživová hodnota. 

Hypoalergenní krmivo

Pokud máte alergického nebo velmi citlivého psa, tak budete volit hypoalergenní krmivo. Hypoalergenní granule jsou vhodné pro psy s problémovým zažíváním a pomáhají předcházet případným problémům s trávením, také kožním problémům, protože neobsahují žádné potenciální alergeny ani rizikové látky - obiloviny jako je kukuřice, sója, různé druhy mas atd.

TIP: Ideálním krmivem pro psy trpící potravinovou intolerancí z řady Mister Mix Dog je Mister Mix Sana, které obsahuje pouze rybí maso , je to  hypoenergetická dieta ideální pro všechny psy, kteří trpí narušením metabolické rovnováhy, trávicími problémy, jaterními, ledvinovými, enterickými a kožními problémy vyplývajícími z potravinové intolerance a podporuje imunitu.

granule-mistermixdog_1

Barfování

Možná už jste o tomto čím dál populárnějším způsobu krmení psů slyšeli. Jedná se o způsob výživy, při kterém se páníčci chtějí přiblížit přirozenosti svého zvířete. Svým psům (ale třeba i kočkám) poskytují potravu, kterou se zvířata dříve stravovala v divočině. Základem jsou syrové potraviny - maso, vnitřnosti, ale třeba i zelenina a přílohy

Jedná se o časově i finančně náročnější způsob krmení, který nemusí vyhovovat zdaleka všem psím páníčkům. Proto nevěšte hlavu, pokud barfování není nic pro vás, v dnešní době si můžete vybrat z různorodých krmiv, která jsou vysoce kvalitní.

TIP: Barfujete, ale na cestách byste raději vše zjednodušili a svému psovi nabídli granule? Krmivo Mister Mix Dog je díky svému přirozenému složení pro tyto účely velmi vhodné.

Jak správně krmit psa? 

Malá štěňata krmte samozřejmě častěji a v menších dávkách než dospělé psy. Štěňatům do šesti měsíců podávejte krmivo cca 4 - 5x denně. Mladé a dospělé psy chovatelé nejčastěji doporučují krmit 2x denně.

A jak velká by měla být krmná dávka? Řiďte se etiketou na krmivu, které se rozhodnete svému pejskovi podávat. Vzhledem k tomu, že každé krmivo má jiné složení, budou se dávky lišit. Vždy berte ohled na aktuální kondici Vašeho pejska.

Při výběru zohledněte plemeno svého psa, fyzickou aktivitu i věk a nezapomeňte, že kvalita je důležitější než kvantita. Čím kvalitnější krmivo, tím spokojenější a zdravější váš pes bude.

Po krmení dopřejte svému psovi minimálně 2 hodiny odpočinek. Nemusí nutně jen ležet, ale vyhněte se jakémukoliv skotačení a běhání, aby nedošlo k nebezpečné torzi (přetočení) žaludku.

Věříme, že teď už pro vás bude hračka vybrat pro svého pejska to správné krmení!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.