Tipy a triky, jak zabavit osamělé čtyřnohé mazlíčky

magányos négylábúak

Ačkoli by si mnozí z nás přáli brát své psy všude s sebou, ne vždy je to možné. Musíme je nechat samotné, když jdeme do práce, a oni jsou velmi společenští tvorové, takže neradi zůstávají sami. Snažte se minimalizovat dobu, kdy je necháváte o samotě, ale také je zaměstnejte, když jste pryč.

Nemít den co den co dělat je po nějaké době frustrující téměř pro každého z nás. Není tedy divu, že ponecháni sami po dlouhou dobu, se někteří psi mohou nesnesitelně nudit a dělat věci, které by neměli. Někteří budou nepřetržitě štěkat, jiní močit nebo kálit na nevhodných místech, škrábat nebo rozkousávat věci, kousat, olizovat se nebo se škrábat. Existují způsoby, jak můžeme svému mazlíčkovi pomoci naučit se novým návykům a zabránit tomu, aby se cítil osaměle, když jsme často pryč.

Vydatné venčení je základ

Je nezbytné, abyste svému psovi dopřáli čas na každodenní pohyb a odpočinek. Ranní 15-20minutová procházka před odchodem z domova mu může pomoci uvolnit nahromaděnou energii. Pokud jste příliš zaneprázdněni, abyste brzy ráno věnovali dostatek času hře nebo procházce, nebo pokud máte domácího mazlíčka, jehož hladina energie je příliš vysoká, můžete si najmout venčitele nebo dokonce požádat souseda, aby se u vašeho čtyřnohého přítele zastavil na chvíli uprostřed dne.

Vezměte svého psa na socializační procházku

Venčení psů a socializační procházky jsou velmi důležité pro zdraví a jejich psychickou pohodu. Během venčení mohou psi projevit svou přirozenou potřebu pohybu a prozkoumávání svého okolí. Socializační procházky s dalšími psy jsou důležité pro rozvoj sociálních dovedností psů a umožňují jim interakci s jinými psy a lidmi, což může předcházet problémovému chování. Je důležité dbát na to, aby byli psi během procházek v bezpečí a aby byla respektována pravidla skupiny a také nezapomínejte na sbírání případných psích exkrementů.

Dopřejte mu výhled na okolní svět

I plemena, která nejsou hlídacími psy, ráda vědí, co se děje venku. Vyhledejte v domě okno se zajímavým výhledem na ulici nebo na dvorek. Roztáhněte závěsy, aby mohl v klidu pozorovat celý den. Položte tam jeho milovanou deku nebo pelíšek, abyste ho povzbudili k tomu, že tam bude trávit čas. Budete překvapeni, jak dlouho to vydrží, když čeká, až přijdeme domů a vezmeme ho na procházku. Pokud bydlíte v domě se zahradou, stačí mu do plotu vyvrtat několik kukátek, kterými bude moci nahlížet.

Schovejte v domě nebo v jeho okolí pamlsky za odměnu

Psi jsou známí tím, že rádi jedí. Než vyrazíte do práce, schovejte několik pamlsků do interiéru. Snažte se tato místa střídat, aby se rychle nenaučil, kde se skrýše nacházejí, a nestrávil tak část dne jejich hledáním. Kousky odměny nechte malé, aby pes neztloustl.

Používejte kameru pro sledování domácích zvířat

Existují chytré kamery, které vám pomohou zůstat v kontaktu se psem, když jste mimo dům. Mohou být připojeny k vašemu chytrému telefonu pomocí Wi-Fi nebo Bluetooth, takže můžete sledovat jeho aktivitu nebo na něj dokonce promluvit.

Kupte hračky pro rozvoj dovedností

Zvířata potřebují být duševně stimulována. Nenahradí sice procházku v parku, ale experimentování s různými hračkami pro budování dovedností může vašemu pejskovi značně usnadnit pobyt o samotě. Slouží nejen jako zdroj zábavy, ale také pomáhají posilovat kognitivní schopnosti psů. Na výběr je celá řada zajímavých předmětů, od míčku na zeď za odměnu až po podložku na čmuchání.

Nechte televizi zapnutou

Ponechte svému domácímu mazlíčkovi zapnutou televizi nebo rádio, které mohou v jinak klidném domě rozptylovat jeho pozornost. Uklidňující hudba - například klasická - nebo speciální program na DVD určený speciálně pro domácí zvířata může pomoci zabavit osamělého mazlíčka, když zůstane doma.

Přijměte dalšího psa

Můžete také zvážit, zda svému psovi neposkytnout skutečnou společnost v podobě jiného domácího mazlíčka. V mnoha případech je to lék proti nudě. Nezapomeňte, že chov dalšího psa znamená dvojnásobnou zodpovědnost!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.