Posilovač imunity pro psy

immunerosites-dogcnal

Stejně jako u lidí, i u psa imunitní systém rozpozná potenciálně škodlivé patogeny, jako jsou bakterie, viry a plísně, a následně je zničí dříve, než způsobí onemocnění. Pokud nefunguje správně, může být zvíře náchylné k onemocnění.

Nefunkční imunitní systém může vést nejen k infekcím, ale také k chronickým zánětům, které jsou přímou cestou k dalším onemocněním. Cukrovka, osteoartritida, některé jaterní a srdeční poruchy, astma a rakovina jsou jen některé z onemocnění spojených se zánětem. Naštěstí existuje několik jednoduchých a přirozených kroků, kterými můžete posílit imunitní systém svého psa. Jedním z nejlepších způsobů, jak posílit imunitní systém, je podpora celkové pohody.

Co může být příčinou oslabení imunitního systému?

Hromadění nadměrného množství tuku oslabuje imunitní systém a tuk je největší endokrinní žláza v těle, která je zodpovědná za vylučování více než 40 různých prozánětlivých hormonů. I relativně malé množství nadbytečného tuku zvyšuje množství těchto hormonů v těle. Cvičení spaluje tuk, což může pomoci v boji proti zánětům, a tedy i nemocem. Pokud je váš pes obézní, může vám při hubnutí pomoci krmivo pro psy s nadváhou.
Pokud byl váš pes adoptován z útulku, může trpět chronickým stresem. V důsledku toho může být náchylný k úzkosti a stresu, což může časem oslabit jeho imunitní systém.  Dalším faktorem je přítomnost nemocí z nedostatku imunity, které mohou předurčovat k infekcím. Opakované nebo přetrvávající infekce mohou ukazovat na poruchy imunity, zejména u mladých zvířat, ale naštěstí je to vzácné.
Když pes není správně krmen a jeho strava postrádá různé makroživiny, jeho zdraví trpí. Důsledkem nedostatku vitamínů a minerálů je únava, nevýrazná srst nebo línání, napětí, kazivost zubů a zánět dásní. Chudá strava (i když může poskytovat dostatek kalorií) se v dlouhodobém horizontu nutně projeví onemocněním zvířete.

Jednoduché kroky k posílení imunitního systému vašeho psa

Psi jsou od přírody aktivní, takže správný pohyb a hra jsou pro jejich zdraví důležité. To by nemělo být únavné, ve skutečnosti by to měla být zábava, včetně učení se trikům. Mezi psy a jejich majiteli je oblíbeným  sportem agility, ale ke spalování kalorií a posilování a procvičování psích svalů lze využít také hru s míčem, turistiku nebo běhání s majitelem.

 Strava psa má zásadní vliv na zdraví imunitního systému. Přibližně 80 % imunitních buněk se nachází v tlustém střevě, takže pokud není zdravé, imunitní systém zvířete trpí. Syrová strava a správně sestavené diety mohou psovi poskytnout nejen vlákninu, ale také probiotika, která pozitivně ovlivňují střevní flóru a usnadňují trávení. Mnohé syrové diety, které obsahují pouze maso a kosti, ale neobsahují vlákninu, však nejsou pro udržení rovnováhy střevní flóry vhodné.

Pro zvýšení účinnosti imunitního systému můžete zvážit doplnění stravy vašeho psa o určité živiny. Nezapomeňte však, že psi mají jinou střevní flóru než my, takže podávání stejných doplňků jako lidé nebo krmení jogurtem jim pravděpodobně neprospěje. Probiotikum Mister Mix Zip Dogs může pomoci podpořit vývoj střevní flóry a udržet rovnováhu. Pomáhá omezit nadměrnou fermentaci v tlustém střevě a pomáhá omladit trávicí systém a střeva. Probiotické bakterie mohou ovlivňovat činnost našich vlastních imunitních buněk a snižovat záněty.
Rybí olej obsahuje protizánětlivé omega-3 mastné kyseliny, které rovněž posilují funkci imunitního systému. Jsou prospěšné pro pokožku a vlasy a jsou nezbytné pro zdravou funkci mozku. Mezi specifické živiny doporučované pro zdraví imunity patří vitaminy A, B6, C a E, zinek, selen, kyselina linolová a lutein.
Krmiva Super-premium řady obsahují také pre- a probiotika a omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Mnohé z těchto živin mají vysoký obsah antioxidantů, a to z důvodu podpory imunitního systému.

Další metody

Některé bylinky vykazují přímé imunostimulační účinky. Většina z nich imunitní systém skutečně vyrovnává, nikoliv pouze stimuluje. Bylo prokázáno, že echinacea zvyšuje počet lymfocytů, pokud je abnormálně nízký, a to díky mnoha biochemickým látkám, které obsahuje.

Udržujte svého psa, jeho hračky a misku v čistotě. Všichni víme, jak důležitá je pro naše zdraví správná hygiena. Udržujte ho bez stresu a choďte s ním na pravidelné veterinární kontroly

Velmi důležité! Psi nechytají a nešíří lidské viry, včetně koronaviru, ale lidé, kteří s nimi přijdou do styku při manipulaci se zvířaty a péči o ně, se mohou nakazit.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.