Jak se vypořádat s věčně hladovým psem?

mindig-ehes-kutya

Ačkoli se může zdát, že psi mají o jídlo neustálý zájem, nadměrná chuť k jídlu může znamenat vážnější problém. Ale jak poznáme, jestli našemu mazlíčkovi prostě jen chutná, nebo jestli má nějaký jiný důvod, proč má pořád hlad?

Pokud je váš pes stále hladový a prosí o jídlo i po krmení, je to známka podezření. Zvýšená chuť k jídlu může způsobit řadu zdravotních problémů a neměla by se brát na lehkou váhu.

Proč mají někteří psi bezedné žaludky?

Toto má genetický důvod. Vlci, předkové psů, někdy hladověli celé dny. Když se našlo jídlo, vůdce smečky jedl první a ostatní se museli o zbytky prát. Takže členové smečky využili každé příležitosti, aby si naplnili bříška.

Zvířata, která byla dříve těžce zkoušena, mohou pociťovat celoživotní potřebu žebrat o potravu, i když jsou později zachráněna a pravidelně krmena.  

Řada psích plemen může být nenasytnými jedlíky, mezi ty známé svou nenasytností patří kokršpanělé, bíglové, mopsi, jezevčíci a basetovéPsi v domácnostech s více psy se často zdají být více nenasytní a snědí co nejvíce v co nejkratší době, aby se nemuseli dělit s ostatními. Abyste problém minimalizovali, přesvědčte se, že si navzájem nekradou jídlo. Ujistěte se, že všechna zvířata dostávají stejné množství krmiva a v případě potřeby krmte v různých místnostech.

Někdy může náš domácí mazlíček přehnaně reagovat na stres a úzkost přejídáním. Po návratu do nového prostředí může být přizpůsobení pro psa stresující. Může trvat několik dní nebo týdnů, než se přizpůsobí, a během této doby budete chtít neustále krmit. 

Pokud jste někdy svého psa odměnili jídlem, aby vás nechal na pokoji, když telefonujete nebo se díváte na televizi, nevědomky jste ho to naučili, že výměnou za jídlo žebrá o pozornost.

Pozor na vážné nemoci

Hlad a pocit sytosti po jídle jsou řízeny centrální nervovou soustavou. Poruchy centrálního nervového systému mohou způsobit zvýšenou chuť k jídlu (polyfagii), stejně jako řada dalších faktorů. V případě, že se jedná o jídlo, které se vyskytuje v potravě, je třeba, abyste si mohli vybrat, zda chcete jíst nebo ne. Změny chuti k jídlu jsou velmi časté u mnoha onemocnění a situací a identifikace příčin může být složitý proces.

Stavy, které způsobují špatné vstřebávání, mohou způsobit další hlad, protože tělo psa nemůže správně využít živiny obsažené v krmivu. Tyto stavy jsou obvykle doprovázeny dalšími příznaky, jako je průjem a/nebo zvracení.

Exokrinní pankreatická insuficience je u německých ovčáků běžná, a  v důsledku toho může potrava procházet trávicím traktem, aniž by byla zcela rozložena, a nemůže být vstřebána.

Ostatní zdravotní problémy mohou vést také k nenasytné chuti k jídlu. Mezi ně patří diabetes, nádory, gastrointestinální problémy, Cushingova choroba a hypertyreóza.

Co mohu udělat pro to, aby můj pes neměl stále hlad?

Především, pokud máte podezření na nějakou nemoc, vezměte psa k veterinářiPokud se jedná o onemocnění, které způsobuje neustálý hlad, veterinář ho bude léčit.

Pro psy, kteří mají stále hlad, doporučujeme vlákninu. Především proto, že strava s vysokým obsahem vlákniny pomáhá udržet zvíře déle syté. Mají rády nebo se dají přimět, aby měly rády některé druhy zeleniny s vysokým obsahem vlákniny (některé dýně, brokolice, cukety). To je důležité i proto, že vitamíny, které potřebují pro zdravé tělo, jim samotné maso nedokáže poskytnout. okurka-evo-pes

 

Buďme důslední! Podávání správného množství kvalitních potravin jim pomůže udržet si váhu a zdraví. Ale kolik by měl sníst? Při rozhodování o ideální porci krmiva je třeba zvážit několik faktorů. Záleží na faktorech, jako jsou potraviny typ, počet jídel, tělesná hmotnost, rychlost metabolismu a množství pohybu.

Pokud je krmivo nekvalitní, pes bude mít neustále hlad, protože obsahuje málo živin. krmivo pro psy<nbsp;Hledání domácího mazlíčka může být děsivou zkušeností, ale zapojení veterináře vám může rozhodování usnadnit. Najít to nejlepší krmivo pro psy může samozřejmě vyžadovat spoustu pokusů a omylů, ale neměli byste to vzdávat. V rozhodování vám může pomoci i váš veterinář.

Naše krmiva jsou vyráběna unikátním procesem lisování za studena, což znamená, že mají mnohem vyšší výživovou hodnotu než vařené výrobky. Živiny jsou pečlivě vybírány tak, aby představovaly jejich biologické hodnoty. Vysoký obsah masa a zdravých doplňkových složek znamená, že granule lisované za studena poskytují cenné živiny a energii, a navíc neobsahují žádné zbytečné přísady.

Více se můžete také dočíst v našem článku:

Jak často a kolik krmiva by měl váš pes dostávat?

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.